Nalewka na pigwie i jabłkach

Ankieta: Polecasz?
Tak ( wrażenia w komentarzu)
Nie ( wrażenia w komentarzu)
[Wyniki ankiety]
 
 


Jablka pokroic na kawalki, dosypac rodzynek (ok. 1/4 -1/5 objetosci pigwiaczkow), zalac spirytusem pol na pol z wodka.
Postawic w ciemnym miejscu albo zapakowac.
Odczekac 6 tygodni, zlac plyn, owoce zasypac cukrem i zostawic na 3 tygodnie.
Po trzech tygodniach to slodkie co powstanie w gasiorku dolac do reszty w ilosci jaka kto lubi.
U mnie slodkie napoje nie sa specjalnie lubiane, wiec powstaly likier w wiekszej czesci trzymam osobno, dla jednej przyjaciolki, ktora to lubi.
Acha, jezeli wyjdzie zbyt esencjonalne lub za mocne rozcienczyc wodka.
Z pozostalymi owockami mozna upiec placek z galaretka.
Odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź
Weryfikacja przeciw botom
Zaznacz pole wyboru znajdujące się poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.

Podobne wątki
Wątek: Autor Wyświetleń: Ostatni post
  Nalewka Wisielec brunet 694 12-31-2010, 17:17
Ostatni post: brunet
  Nalewka wileńska brunet 712 12-31-2010, 17:16
Ostatni post: brunet
  Nalewka wiejska brunet 623 12-31-2010, 17:16
Ostatni post: brunet
  Nalewka Pasikonik brunet 586 12-31-2010, 17:13
Ostatni post: brunet
  Nalewka na różnych śliwkach brunet 571 12-31-2010, 17:12
Ostatni post: brunet