Gloog

Ankieta: Polecasz?
Tak ( wrażenia w komentarzu)
Nie ( wrażenia w komentarzu)
[Wyniki ankiety]
 
 


10 g. calych ziaren kardamonu
10 g. calych gozdzikow
25 g. cynamonu w kawalkach
1 l. wodki
1 butelka zwyklego czerwonego wytrawnego wina
1/2 l. tanszego portweinu
syrop z 1/4 kg. cukru
kubka wody
0.1 l brandy
sok z 1/2 cytryny

Zalac korzenie wodka zostawic na 3 dni.
Odcedzic, zmieszac z reszta. Zagrzać.
Do malych szklaneczek wrzucić po kilka rodzynek i migdalow.
Nalac.
Podawac w okresie gwiazdki, jak temperatura spadnie ponizej -20 stopni.
Glogg ma rozne warianty, tak tansze jak i bardziej wyszukane, slabsze i mocniejsze.
Mozna dodac imbiru.
Mozna nie dodawac syropu, ale zagrzany zapalic i przelewac przez kostki cukru ulozone na drucianej kratce.
Odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź

Disable AutoMedia embedding for this link.   MP3 Playlist

Weryfikacja przeciw botom
Zaznacz pole wyboru znajdujące się poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.