Ciasto francuskie


Big Grin 
FRANCUSKIE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ I SEREM

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
15 dag szynki
15 dag żółtego sera
cebula
jajo
2 łyżki śmietany
szczypiorek lub natka pietruszki


Cebulę, szynkę i ser pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać śmietanę, białko jaja i zieleninę, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, zostawiając brzegi wolne i zwinąć jak strudel. Następnie pokroić na plastry grubości 2 cm i układać płasko na wyłożonej pergaminem blasze. Ślimaczki posmarować żółtkiem i piec 15-18 minut w temperaturze 200oC. Dobre i ciepłe, i zimne.
Odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź

Disable AutoMedia embedding for this link.   MP3 Playlist

Weryfikacja przeciw botom
Zaznacz pole wyboru znajdujące się poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.