Witaj! Rejestracja

SERNIK WIEDEŃSKI


0,5 kg dobrego sera,
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej,
1 szklanka cukru,
6 łyżek masła,
4 jaja,
dowolne dodatki aromatyczne (wanilia, parę kropli olejku migdałowego, rodzynki, skórka pomarańczowa).

Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę, dodać żółtka utarte z cukrem, stopione masło, mąkę ziemniaczaną wszelkie dodatki aromatyczne i wreszcie sztywno ubitą pianę z białek. Masę dokładnie wymieszać i włożyć do wąskiej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Posmarować po wierzchu białkiem i piec ok. 45 minut. Wyjmować z formy dopiero po zupełnym ostygnięciu.
▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬
     Forumeria.pl - Najlepsze forum w Polsce
▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Odpowiedz
przepis się fajnie zapowiada, ktoś już go testował?
Odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź

Disable AutoMedia embedding for this link.   MP3 Playlist

Weryfikacja przeciw botom
Zaznacz pole wyboru znajdujące się poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości