Witaj! Rejestracja

Ciasto francuskie


Big Grin 
FRANCUSKIE ŚLIMACZKI Z SZYNKĄ I SEREM

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
15 dag szynki
15 dag żółtego sera
cebula
jajo
2 łyżki śmietany
szczypiorek lub natka pietruszki


Cebulę, szynkę i ser pokroić w drobniutką kosteczkę. Dodać śmietanę, białko jaja i zieleninę, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć na papierze, nałożyć nadzienie, zostawiając brzegi wolne i zwinąć jak strudel. Następnie pokroić na plastry grubości 2 cm i układać płasko na wyłożonej pergaminem blasze. Ślimaczki posmarować żółtkiem i piec 15-18 minut w temperaturze 200oC. Dobre i ciepłe, i zimne.
Odpowiedz

[-]
Szybka odpowiedź

Disable AutoMedia embedding for this link.   MP3 Playlist

Weryfikacja przeciw botom
Zaznacz pole wyboru znajdujące się poniżej. Ten proces pozwala chronić forum przed botami spamującymi.

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości